Under juni har vi i bästa högsommarvärmen kört cykelläger i både Stockholm och Göteborg. Vi har haft cyklister som cyklat valscykel, tvåhjuling och tandem. Under drygt två veckor har vi erbjudit 50 cyklister möjlighet att testa och träna cykling - alla har med glädje deltagit även in många aldrig tidigare har cyklat. Cyklisterna har fått möjlighet att uppleva frihetskänslan och känna vinden när man susar fram på cykel.

Vi vill fortsätta erbjuda aktivitet och rörelseglädje och bestämde oss för att följa myndigheternas rekommendationer och jobba med social distansering och flyttade ut cyklingen till idrottsplatser när Covid 19-pandemin drabbade oss, tidigare har vi haft läger inomhus i jympasalar. Med himlen som tak har vi hittills haft tur med strålande cykelväder men även hunnit uppleva riktiga regnskurar så vi varit tvungna att pausa en grupp. 

Vi är nu halvvägs in i vårt treåriga Arvsfondsprojekt och har hittills haft 200 cyklister på våra läger. Metoden är unik i Sverige och bygger på en amerikansk idé ”lose the training wheels” som de framgångsrikt kört sedan 1980-talet. Vi har sju cyklister i varje grupp och cyklar i 90 minuter på valscyklar, tandem och tvåhjulingar med 1-2 ledare per cyklist som springer med och stödjer och peppar. På junilägren har över 40 procent av deltagarna knäckt koden och lärt sig cykla tvåhjuling.

Vill du vara med eller vet någon som vill så håll utkik på vår FB-sida @jagkancykla. Nästa läger planeras till dagarna innan skolstart, söndag-tisdag den 16-18 augusti på Gubbängens IP. Se vår inbjudan på FB för tider och anmälan.